Συνέντευξη του Γιώργου Αλογοσκούφη, Καθηγητή Οικονομικής Επιστήμης στο ΟΠΑ και πρώην Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, του Sputniknews.gr, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου, Πριν και Μετά το Ευρώ.
3 Ιουνίου 2021
Ο επί σειρά ετών υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μας μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική Οικονομία, λόγω πανδημίας, αλλά και για το νέο ενδιαφέρον βιβλίο του «Πριν και μετά το Ευρώ. Οι κύκλοι της Μεταπολίτευσης και η ελληνική οικονομία» που μόλις κυκλοφόρησε.
Eνα εμπεριστατωμένο πόνημα για την ανάλυση της πορείας της ελληνικής οικονομίας μετά τη μεταπολίτευση του 1974, που επικεντρώνεται στους παράγοντες που καθόρισαν αυτή την πορεία και οδήγησαν την ελληνική οικονομία στη μεγάλη κρίση της δεκαετίας του 2010, το «Πριν και μετά το Ευρώ. Οι κύκλοι της Μεταπολίτευσης και η ελληνική οικονομία» (εκδόσεις Gutenberg), με την υπογραφή του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, είναι η αφορμή για τη συζήτηση που ακολουθεί μαζί του.Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών από τις 10 Μαρτίου 2004 ως τις 7 Ιανουαρίου 2009 και καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μάς μίλησε για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει παραμένοντας στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μετά και τη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, αναλύοντάς μας, παράλληλα, τους άξονες των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται ώστε μετά το τέλος της κρίσης της COVID-19 να υπάρξει μια διατηρήσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.